Zoete aardappel pancakes

Overzicht Recepten

Zoete aardappel pancakes

Ik weet het, dit klinkt gek: zoete aardappel in je pannenkoek. Máár probeer het eens, het is namelijk lekker en van zichzelf zoet genoeg en met veel smaak. Je kunt natuurlijk de gewone (oranje) variant gebruiken, maar paars is ook lekker spectaculair. Veel succes en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Wat heb je nodig voor 5 pancakes?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 eieren
  • een snuf kaneel

 

Topping:

  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el stroop
  • blauwe bessen
  • 1 el Boost granola

 

Hoe maak je het?

Breng een kleine pan met een laag water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in vieren, doe in de pan en kook totdat je er met een vork makkelijk in kunt prikken (circa 20 minuten). Pureer in een foodprocessor en voeg hieraan ook twee eieren en een snuf kaneel toe. Pureer nogmaals.

Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloemolie. Doe ongeveer twee eetlepels van het mengsel in de pan, bak circa 3-4 minuten per kant zodat ze lichtbruin zijn aan beide kanten.

Stapel de pancakes op een bord en garneer met Griekse yoghurt, schenkstrop, blauwe bessen en Boost granola.