Vegan wentelteefjes

Overzicht Recepten

Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes zijn de ideale oplossing voor oud brood. Meestal maak je een mengsel van geklopte eieren, melk en kaneel waar je vervolgens het brood doorheen haalt, echter ditmaal ben ik met een vegan variant gekomen. Het resultaat? Net zo lekker!

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 2 boterhammen (voor het mooiste effect gebruik je zelf afgesneden brood)
  • 1 el meel
  • 100 ml amandelmelk
  • flinke snuf kaneel
  • een kleine hand blauwe bessen
  • fijngehakte geroosterde amandelen
  • 1 el Healthy Granolo
  • 1 ½  el ahornsiroop

Bereiding

Snijd 2 plakken brood af, of pak 2 boterhammen.

Neem een diep bord en klop hier het meel met een deel van het amandelmelk door elkaar. Zorg dat er geen klontjes zijn en voeg dan de rest van de amandelmelk toe en een snuf kaneel. Leg de boterhammen erin en laat ze volzuigen met het mengsel.

Zet een pan op het vuur met een scheut zonnebloemolie of kokosolie. Bak de wentelteefjes kort aan beide kanten, wanneer ze goudbruin zijn haal je de wentelteefjes uit de pan.

Strooi de blauwe bessen, amandelen en Healthy Granolo over de wentelteefjes en schenk als laatste de ahornsiroop eroverheen.