Sinaasappelsalade met venkel

Overzicht Recepten

Sinaasappelsalade met venkel

Jaren geleden at ik een simpele sinaasappelsalade op Sicilië. Smaakvolle stukken sinaasappel, wat rucola en chilivlokken, overgoten met heerlijke olijfolie. Wát simpel maar lekker. Sindsdien heb ik de salade vele keren thuis gemaakt, met steeds een kleine variatie. Ditmaal heb ik de salade gemaakt met venkel, wat zorgt voor een frisse salade. Alhoewel granola in eerste instantie een beetje gek lijkt op een salade, zorgt dit wel voor een lekkere crunch.

 

Benodigdheden voor 1 persoon

2 minneola’s

1 kleine venkel

3 el extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

chilivlokken

1 ½ Boost Granolo

 

Bereiding

Snijd de schil af van de minneola’s en snijd dan in plakken. Verwijder de buitenste laag van de venkel en spoel deze goed af om zand te voorkomen. Snijd een stuk van de onderkant en bovenkant (verwijder het hart) en hak in stukken. Meng alles door elkaar en giet er flink wat olijfolie overheen en chilivlokken. Als laatst strooi je de granola eroverheen.