Salade met peer en roquefort

Overzicht Recepten

Salade met peer en roquefort

Roquefort is een blauw kaasje met een uitgesproken smaak, dat voor sommige mensen te heftig is. Ikzelf ben er gek op vanwege de aromatische smaak en omdat het zo fantastisch combineert met zoete producten zoals peer en vijg. Is het nou echt je ding niet, kies dan voor een zoete gorgonzola, deze heeft een minder uitgesproken smaak en minstens zo lekker. De salade doet het heel goed als bijgerechtje tijdens zomerse avonden, maar doet het ook goed als voorgerechtje.

Geniet ervan! Bénine

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 90 gram gemengde salade
  • een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • balsamico
  • 2 rijpe peren
  • 170 gram roquefort, van goede kwaliteit
  • 2 vijgen
  • 2 eetlepels healthy granolo

Hoe maak je het?

Maak de salade aan met de olijfolie en balsamico zodat de salade smaak heeft. Verdeel de gemengde salade over 2 borden. Was de rijpe peren en verwijder het klokhuis, snijd vervolgens in partjes en verdeel eveneens over de salade. Was de vijgen, snijd het steeltje weg en snijd in partjes (je kunt de schil van de vijg eten).

Maak de salade af door er Healthy granolo overheen te strooien voor een lekkere bite.

 

Salade met peer en roquefort

Roquefort is een blauw kaasje met een uitgesproken smaak, dat voor sommige mensen te heftig is. Ikzelf ben er gek op vanwege de aromatische smaak en omdat het zo fantastisch combineert met zoete producten zoals peer en vijg. Is het nou echt je ding niet, kies dan voor een zoete gorgonzola, deze heeft een minder uitgesproken smaak en minstens zo lekker. De salade doet het heel goed als bijgerechtje tijdens zomerse avonden, maar doet het ook goed als voorgerechtje.

Geniet ervan! Bénine

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 90 gram gemengde salade
  • een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • balsamico
  • 2 rijpe peren
  • 170 gram roquefort, van goede kwaliteit
  • 2 vijgen
  • 2 eetlepels healthy granolo

Hoe maak je het?

Maak de salade aan met de olijfolie en balsamico zodat de salade smaak heeft. Verdeel de gemengde salade over 2 borden. Was de rijpe peren en verwijder het klokhuis, snijd vervolgens in partjes en verdeel eveneens over de salade. Was de vijgen, snijd het steeltje weg en snijd in partjes (je kunt de schil van de vijg eten).

Maak de salade af door er Healthy granolo overheen te strooien voor een lekkere bite.