Raw granola cups

Overzicht Recepten

Raw granola cups

Wat een leuk recept om te maken, ik had ze eerder nog nooit gemaakt maar het is dus ontzettend makkelijk. Ga dus vooral aan de slag als je een klein taartje wilt maken voor een verjaardag of gewoon omdat het weekend is. Vooral niet te veel zoeken naar een excuus;)

Wat heb je nodig voor 4 taartjes:

  • 200 Healthy Granola
  • 4 eeltelepels kokosolie
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram suiker
  • 35 gram bevroren frambozen
  • eventuele garnering: frambozen en granaatappelpitjes
  • 4 kleine quichevormpjes

 

Hoe maak je het?

We beginnen met het maken van de korst, gebruik hiervoor een keukenmachine die alles kan fijnhakken. Doe de granola in de keukenmachine en maal totdat het volledig fijngemalen is, doe dan de gesmolten kokosolie erbij en meng nog even door elkaar.

Je hoeft de vormpjes niet in te vetten. Verdeel het granola mengsel over de 4 vormpjes en druk aan met je vingers zodat ze ook een opstaand randje hebben.

Zet de vormpjes dan 50 minuten in de vriezer.

 

Ondertussen kun je al verder gaan met het maken van de inhoud. Klop de mascarpone, de Griekse yoghurt, suiker en bevroren frambozen door elkaar totdat er een mooi, egaal roze mengsel ontstaat. Zet dit in de ijskast totdat je het nodig hebt.


Wanneer de tijd voor de granola korst om is, draai je voorzichtig de vormpjes om. Als het goed is, komt de korst van granola makkelijk los. Vul de cups met het mascarpone mengsel en garneer eventueel met wat frambozen en granaatappelpitjes.