Pompoen smoothie bowl

Overzicht Recepten

Pompoen smoothie bowl

Pompoen is een echte herfstgroente en ook nog eens supergezond. Een pompoen is namelijk rijk is aan veel vitaminen en mineralen, zoals vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

Wij delen dan ook graag een ontbijtrecept met deze lekkere en voedzame groente met jullie! En ja, granola en groenten gaan echt heel goed samen!
 

Ingrediënten:

  • 100 gr MyGranolo Boost (glutenvrij: MyGranolo Healthy)
  • 200 gr gekookte (biologische) pompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 1 verse vijg
  • 4 el Al­pro Go on
  • 1 passievrucht
  • 1 el kokosrasp


Benodigdheden:

  • Waterkoker
  • Blender
  • Lepel
  • Scherp mes
  • Pan
     

Bereidingswijze:

  • Kook het water en snijd ondertussen de pompoen door midden.
  • Verwijder de pompoenpitten* met een lepel en snijd de pompoen in schijven.
  • Schil de schijven vervolgens, snijd de schijven in blokjes en voeg deze toe aan de pan met kokend water. Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan.
  • Kook de pompoen in 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de verse vijg en verwijder de passievruchtpitjes.
  • Giet de het water af en doe de gekookte pompoen in de blender en voeg de rijpe banaan toe.
  • Schep de Al­pro Go on bij de pompoen en banaan en maal dit tot een gladde smoothie.
  • Schenk de smoothie in een kom en voeg de verse vijg, passievruchtpitjes, MyGranolo Boost, kokosrasp en eventueel de extra pompoenpitjes toe. 

*MyGranolo Boost bevat al pompoenpitten. Mocht je extra pompoenpitten willen, bewaar deze dan om ze te roosteren.

Eet smakelijk!