Overnight oats met pruimenjam en kokosyoghurt

Overzicht Recepten

Overnight oats met pruimenjam en kokosyoghurt

Het is herfst, dat betekent: snel het laatste zomerfruit inmaken voordat we de winter ingaan. Ik houd er altijd van om veel jam te maken tijdens de zomer en herfst, het moment dat er nog veel fruit is voor een lage prijs. Daarnaast bevat deze eigen jam veel minder suiker dan de jam uit de supermarkt!
 

Benodigdheden

Voor de jam, circa 3 potten jam

  • 1 kilo pruimen (ze hoeven niet per se rijp te zijn)
  • 150 ml water
  • 300 gram geleisuiker
  • 1 citroen

 

Voor de overnight oats

65 gram havermout

200 ml kokosmelk (Alpro)

1 el kokosyoghurt

Een paar aardbeien

1 el Balance granola

 

Bereiding

We beginnen met de pruimenjam.

Snijd de pruimen in kwarten en verwijder de pit. De schil mag je laten zitten.
Doe de pruimen in een pan en voeg hier het water, geleisuiker en citroen aan toe. Meng door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur uit wanneer het fruit uit elkaar is gevallen (na circa 5 minuten koken) en schep dan de jam in gesteriliseerde potten.

 

Ga dan verder met de overnight oats. Doe de havermout en kokosmelk bij elkaar, roer, en zet minimaal 3 uur in de ijskast. Doe vervolgens een grote eetlepel kokosyoghurt erop, een grote eetlepel pruimenjam en een eetlepel Balance granola.