Oosterse zoete aardappelsoep met granola

Overzicht Recepten

Oosterse zoete aardappelsoep

Tijdens de koude maanden van het jaar biedt soep veel comfort, vooral lekker stevige soep! Nu zal je op het eerste gezicht het misschien vreemd vinden om soep te combineren met een granola, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Het zorgt voor een lekkere crunch! Je moet het natuurlijk dan niet te lang laten staan, want dan wordt de granola zacht en krijg je wel een gek effect.

Wat heb je nodig voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • ½ tl komijnpoeder
  • 4 zoete aardappelen 800 gram
  • 500 ml kokend water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 lente uitje
  • 4 el Balance Granola
  • 2 el gedroogde kokossnippers

Hoe maak je het?

Snipper de uien en hak de knoflook en gember fijn. Schil alvast de zoete aardappelen en snijd in grote stukken. Zet een diepe soeppan op het vuur met een scheut zonnebloemolie. Doe de uien, knoflook, gember en komijnpoeder in de pan en bak dit 2 minuten aan. Doe vervolgens de zoete aardappelstukken erbij en giet hier het kokende water op. Doe het bouillonblokje, de kokosmelk en het sap van 1 limoen erbij en laat 20 minuten koken.

Pureer de soep met je staafmixer. Als je de soep persoonlijk te dik vindt, kun je er wat kokend water aan toevoegen. Hak een lente uitje fijn.

Verdeel de soep over 4 kommen, doe hier de gehakte lente uitjes over. Strooi over elke soepkom wat Balance Granola en kokossnippers.