Mini monchoutaart

Overzicht Recepten

Mini monchoutaart

Soms heb je zin om in de keuken iets zoets te maken, maar ben je alleen. Om dan een hele taart te maken, is misschien een tikje overdreven. Deze mini is dan echt fantastisch. Je kunt er ook makkelijk met z’n tweeën van eten, maar schroom niet om het lekker voor jezelf te houden. En wil je toch een grotere taart (circa 20 cm)? Verdubbel dan de ingrediënten.

 

Voor de bodem

70 gram Balance granola

1 el pindakaas

2 el kokosolie

Flinke snuf speculaaskruiden

 

Voor de vulling

75 ml slagroom

30 gram kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

100 gram MonChou

Divers vers fruit, zoals aardbeien, bramen en rode bessen

 

Bereiding

Neem een springvorm met een diameter van 12 centimeter en klem een vel bakpapier op de bodem.

 

Doe de granola, pindakaas, kokosolie en speculaaskruiden in een food processor en maal fijn. Het wordt een soort stevige pasta die je vervolgens op de bodem drukt. Zet de bodem in de ijskast terwijl je verder gaat met de vulling.

 

Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker en vanillesuiker. Zet vervolgens even weg. Klop nu de MonChou los in circa 30 seconden. Doe dan de slagroom erbij en klop nog even door. Stort dit op de taartbodem en laat 2 uur opstijven in de ijskast.

 

Was de aardbeien, bramen en rode bessen en verspreid ze op de taart.