Fluffy vegan banana pancakes

Overzicht Recepten

Fluffy vegan banana pancakes

Banana pancakes vind ik een van de meest fijne ontbijtreceptjes ooit. Vaak maak ik zelf de normale variant (met slechts een banaan en eieren), maar ik wilde ze nu wel eens vegan maken. Doordat er behoorlijk wat bakpoeder in het beslag gaat, worden ze enorm fluffy. Heerlijk!

Benodigdheden voor 5 banana pancakes

  • 100 ml amandelmelk
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 banaan
  • 50 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 2 el dadelstroop
  • 1 el Balance Granolo
  • frambozen

Bereiding

Doe de amandelmelk, zonnebloemolie en banaan in de blender en mix. Voeg dan de bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix wederom door elkaar. Haal het beslag uit de blender en schenk het in een kom.

Zet een pan op het vuur met een scheut zonnebloemolie erin. Doe ongeveer anderhalve eetlepel van het beslag in de pan en vorm het zo dat het beslag een cirkel wordt. Bak de banana pancake 1-2 minuten per kant en herhaal dan het proces totdat het beslag op is.

Garneer de banana pancakes met dadelstroop, Balance Granolo en frambozen.