Chocoladetaart met olijfolie

Overzicht Recepten

Chocoladetaart met olijfolie

Het eten van deze chocoladetaart kun je vergelijken met het eten van een chocoladewolkje: ontzettend luchtig en hemels lekker. Een echte aanrader! De taart is niet te zoet (vind ik wel fijn), maar je kan er wat extra basterdsuiker aan toevoegen als je juist voor een zoete taart wilt gaan.

 

Wat heb je nodig voor 1 taart?

  • 50 gram cacaopoeder
  • 120 ml kokend water
  • 2 tl vanille extract
  • 150 ml olijfolie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 120 gram amandelmeel
  • 20 gram bloem
  • ½ tl baking soda
  • 1 snuf zout

 

Topping

  • vanille ijs
  • pure chocolade
  • 1 el Balance granola

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden en neem een taartvorm met een diameter van 20 centimeter. Klem een vel bakpapier op de bodem en vet de zijkanten in.

 

Vermeng de cacaopoeder met het kokende water en maak er een papje van.

 

Doe vervolgens het vanille extract met de olijfolie, twee soorten suiker en eieren in een mengkom en mix enkele minuten op hoge snelheid totdat er een luchtig mengsel ontstaat.

 

Doe het chocolademengsel bij de olijfolie en eieren. Mix door elkaar. Voeg dan de amandelmeel, de bloem, bakingsoda en een snuf zout toe. Meng nogmaals door elkaar.

 

Giet het beslag (het is vrij vloeibaar) in de taartvorm en schuif 40 minuten in de oven. Laat het vervolgens afkoelen met de ovendeur een beetje open. Pas als ‘ie volledig afgekoeld is, haal je de taart uit de oven. Dit voorkomt inzakken.

 

Garneer de tafel met een bolletje vanille ijs, gesmolten pure chocolade en Balance granola.