Chocolademousse met Balance granolo

Overzicht Recepten

Chocolademousse

Het ultieme feel good toetje als je het mij vraagt. Zeker als ik een dinertje geef, vind ik het fijn als ik het dessert alvast kan voorbereiden en niet à la minute weer de keuken moet induiken. Het staat gezellig in de glaasjes en je maakt gasten er altijd blij mee. Serveer het met een sterke espresso en eventueel een likeurtje. PS: het liefst maak ik meerdere porties, zodat ik de volgende dag nog een lekkere chocolademousse heb wanneer ik op de bank plof met Netflix.

Liefs, Bénine

Wat heb je nodig voor 2 stuks

  • 100 gram pure chocolade (+70% cacao)
  • 3 eieren
  • 2 el suiker
  • 2 el melk
  • snuf zout
  • Balance granola
  • Cacao nibs

 

Hoe maak je het?

Smelt de pure chocolade au-bain marie. Scheid de eieren en mix de eiwitten in een schone kom, doe hier ook de suiker bij. Je kunt stoppen met mixen wanneer er pieken ontstaan op de eiwitten, zet vervolgens even weg.

Mix de gesmolten pure chocolade met het eigeel en de melk, doe er een snufje zout bij. Voeg de helft van de opgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel en klop het er rustig met een spatel doorheen. Wanneer het goed gemengd is, volgt de andere helft van de eiwitten, zorg ervoor dat het luchtig blijft door niet te lang door te gaan met mengen. Verdeel de chocolademousse over 2 glaasjes en zet 3 uur in de ijskast om op te stijven.

Wanneer je de chocolademousse uit de ijskast haalt, garneer je ze met cacao nibs en Balance granolo.