Chiapudding met aardbeien

Overzicht Recepten

Chiapudding met aardbeien

Een lekker maar stevig ontbijtje. Omdat het minstens een uurtje duurt voordat het chiazaad uitzet, kun je dit ontbijt ook makkelijk de avond van tevoren maken. Zelf zorg ik overigens dat ik vaak een voorraadje chiapudding heb staan. Zo kan ik enkele eetlepels hiervan bij mijn dagelijkse kom met kwark doen, om het vervolgens te bestrooien met de Healthy granola en vers fruit uit het seizoen.

  • 4 el chiazaad
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • ½ el ahornsiroop
  • 2 el Healthy granola
  • een handvol verse aardbeien

Hoe maak je het?

Meng het chiazaad met de kokosmelk, het water en de ahornsiroop, meng dit goed door elkaar met een lepel zodat de chiazaadjes niet aan elkaar blijven plakken (hierdoor krijg je anders later brokken). Zet het vervolgens in de ijskast voor minstens 1 uur zodat het chiazaad kan uitzetten.

 

Garneer de chiapudding daarna met de Healthy granola en verse aardbeien.