Boekweitpannenkoeken met frambozen

Overzicht Recepten

Boekweitpannenkoeken met frambozen

Een twist op de klassieke American pancakes, deze pannenkoekjes zijn namelijk bereid met boekweitmeel en daarom van nature glutenvrij. Samen met de glutenvrije Healthy granola perfect als je niet zo goed tegen gluten kunt.

 

Benodigdheden voor 10 pannenkoekjes

  • 2 eieren
  • 100 gram boekweit
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk

 

Topping

  • ½ banaan
  • Een handvol verse frambozen
  • 2 el stroop
  • 1 el Healthy granola

 

Bereiding

Doe de eieren, boekweit, bakpoeder en vanillesuiker in een mengkom en mix door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe en mix nogmaals. Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter in de pan. Giet voorzichtig met een kleine soeplepel het beslag in de pan, je kunt als het goed is twee of drie verschillende pannenkoekjes naast elkaar bakken in de pan.

 

Stapel de pannenkoeken op en garneer met in plakjes gesneden banaan, verse frambozen, stroop en Healthy granola.