Appel-kwarkcake

Overzicht Recepten

Appel-kwarkcake

Wauw, wat is dit een steengoed recept. Een frisse en luchtige cake vanwege de kwark, die niet al te zoet is. Als ‘ie net uit de oven komt, is de cake het allerlekkerst om te eten.

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • 2 appels
  • sap van 1/2 citroen
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 200 gram kwark
  • 160 gram meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels seasonal edition granolo: amandel abrikoos

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een springvorm met een diameter van 20 centimeter en klem een velletje bakpapier op de bodem vast. Vet de zijkanten in met boter.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd dan in blokjes en knijp het citroensap erboven uit. Zet weg.

Doe in een grote kom de zonnebloemolie, suiker, snuf zout, de eieren en de kwark bij elkaar en mix dit goed in een keukenmixer. Doe vervolgens meel, bakpoeder en het kaneelpoeder erbij en mix totdat er geen klontjes zijn. Stort het beslag in de springvorm en verdeel de appelblokjes er overheen. Bak de kwarkcake in 45 minuten goudbruin.

Laat de cake afkoelen en bestrijk met abrikozenjam, strooi de granola over de cake en serveer.